Leva Med Migrän

2014-09-28
01:28:00

Dras jag till konstigheter, eller dras de till mig?!

Bland mina vänner och familj är det ett välkänt fenomen att jag alltid råkar ut för konstiga saker. Jag börjar undra vad det är som gör att alla konstiga saker dras till mig - eller är det jag som dras till dem?
I alla fall - här kommer ytterligare en konstighet.
Jag har länge haft ett litet runt utslag/ eksem på magen, men inte tyckt att det var något att bry sig om. Plötsligt en dag hade jag fullt med röda utslag på flera ställen på kroppen. Klådan gjorde att jag inte stod ut och gick därför till vårdcentralen.
Fick ordentligt förklarat för mig att det var en slags inflammation i huden. Den drabbar barn eller personer i åldrarna 70-90 år. Utslagen kan bara sitta på mage, bröst och rygg och det tar minst 3-5 veckor innan de försvinner. Man kan bara drabbas av detta fenomen en gång i livet, sedan är man immun.
 
Efter den informationen blev jag minst sagt förvirrad. Jag är varken barn eller 70-90 år gammal, jag vet att jag fått detta diagnosticerat av läkare en gång tidigare. Jag har utslag i hårbotten, panna, ben, nacke och armveck och när jag påpekade det fick jag till svar "ja, jag ser att du har det, men det kan man egentligen inte ha". Eeeehh, nähä!!?
Läkaren var väldigt bestämd och säker på sin diagnos och jag fick kortisonsalva mot utslagen (även till de utslagen jag egentligen inte kunde ha), någon vätska som skulle kletas in i hårbottnen (finns numera på närmsta miljöstation), tabletter mot klådan och någon bakteriehämmande duschtvål och bodylotion. 
 
Jag har alltså för andra gången i mitt 36-åriga liv en åkomma som man bara kan få en gång i livet. Jag har utslag på ställen där man inte kan ha utslag enligt kriterierna för denna åkomma. Tydligen är jag dessutom mellan 70 och 90 år gammal. För mig känns diagnosen helt fel! Fast å andra sidan är jag inte ett dugg förvånad om jag dragit till mig ytterligare ett fenomen som enligt medicinsk vetenskap inte är möjligt!  
Ja, man får helt enkelt vara som man är, när man inte blev som man skulle!