Leva Med Migrän

2014-05-28
22:10:00

Atlaskotan?

 
Min pappa hittade i helgen en annons om ett företag som justerar/behandlar atlaskotan i nacken. Denna kota kan tydligen vara upphov till mycket smärta. Jag har varit inne på deras hemsida och läst runt lite
www.atlaskotan.net
Enligt sidan så ska de genom justering av Atlaskotan kunna justera det mesta. När man läser specifikt om huvudvärk och migrän sår det såhär;  
"Flera patienter har blivit bättre från både spänningshuvudvärk och migrän. En möjlig orsak till kronisk eller långvarig spänningshuvudvärk tror vi kan vara att en förskjuten atlaskota i förhållande till skallbasen orsakar muskelspänningar i nacken som en kompensationsåtgärd för att huvudet hamnar lite på sned. Långvarigt spända nackmuskler kan sannolikt även påverka stora occipitalnerven som är en nerv som ofta sätts i samband med huvudvärk.
Vi tror även att en förskjutning av atlaskota kan påverka nerver och blodkärl som är kopplade till hjärnan och att detta i sin tur kan påverka migrän.  
Vår teori är att behandlingen med ATLANTOtec-metoden där målet att balansera atlaskotan minskar de muskelspänningar som kan vara en bidragande orsak till spänningshuvudvärk samt bidrar till att minska eventuell påverkan på de nerver och blodkärl som vi tror kan vara inblandade vid migrän."
 
Det låter ju lovande. Företaget finns på flera olika ställen i Sverige. Man erbjuder just nu en gratis konsultation för att de skall konstatera om man behöver någon behandling av dem eller inte. Om man skulle behöva behandling så kostar en sådan 2 690 kronor och det ska räcka med en behandling. 
 
Jag blir väldigt kluven när jag läser om sådana här behandlingsvarianter. Jag har provat så mycket och lagt så enormt mycket pengar på saker som aldrig hjälpt. Men kanske kan detta vara det som hjälper mig?! Om det hjälper är ju 2 690 kronor ingenting, om det gör migränen värre var det bara korkat att gå på det...
 
Om jag tänker logiskt så har naprapatbehandlingar varit det enda som hjälpt mig lite, då justerar man ju också kotorna i rygg och nacke. Allt annat jag provat har bara gjort migränen värre. Samtidigt tänker jag på allt som utlöser migrän som inte har med spänningar i nacken att göra; livsmedel, fysisk ansträngning, dofter, ljus, ljud med mera. Det kan ju inte atlaskotan plocka bort precis... Ja, jag vet inte. Är det en fantastik behandling eller är det ytterligare någon som försöker tjäna pengar på oss som desperat försöker finna ett sätt att må bra. Är det någon som provat denna typ av behandling? Erfarenheter? Snälla dela med er!