Leva Med Migrän

2014-06-30
23:41:00

En glad 5-åring med en "ekorreråtta"

 
Långt innan man kommer till dörren hör man de glada skallen. Totalt överlycklig, sådär så att han håller på att krypa ur pälsen, studsade Milou med på en promenad idag. Han fyllde 5 år för ett tag sedan och då måste han ju så klart ha en present! Han fick en leksak som jag kallar "ekorreråtta" eftersom det är helt omöjligt att se vad det är. Och det blev verkligen kärlek vid första ögonkastet med den där fulsöta "ekorreråttan" som förmodligen kommer att få ett tufft och kort liv hos Milou. 
 
Huvudvärk och ledvärk bråkar med mig. Har haft vanlig huvudvärk sedan mitt migränanfall förra veckan och ingenting hjälper. Vädret påverkar både huvud och leder otroligt mycket med temperaturomslag, sol, regn och åska om vartannat. Det är bevisat att de flesta med ledsjukdomar mår bäst av sol och värme. Jag måste verkligen vara något medicinskt unikum för jag mår bäst av kyla- både i leder och huvud!
Just nu är jag i alla fall glad att det inte är varmare, drygt 20 grader är ungefär vad jag fixar innan jag helst av allt vill låsa in mig hemma i pappas svala källare ; ) 
 
Imorgon ska jag till en arbetsterapeut. Vad hon skall kunna tillföra har jag ingen aning om. Det känns lite som att det skeppet har seglat. Det där med att "sitta rätt på stolen, gå rak i ryggen och oj, vad du är spänd i nacken" har jag liksom hört hundratals gånger. Min läkare ville tvunget remittera mig dit så det är väl bara att gå dit då. Tyvärr uppfattade jag det som att läkaren kände sig tvungen att göra något eftersom jag var mäkta irriterad över att man inte lyckats skrapa fram en samtalsterapeut på två och ett halvt år. Capio som vårdgivare? Nej tack, inte om jag hade kunnat välja...
Men, jaja, det kanske blir något jättebra av besöket imorgon. Man slutar ju aldrig att hoppas!