Leva Med Migrän

2014-01-31
19:19:00

10 år tillsammans!

Idag är det 10 år sedan jag träffade min man. En något "dimmig" kväll på stadens dåvarande uteställe Starshine. Många pratar om kärlek vid första ögonkastet- något jag aldrig trott på tidigare. Men, jo, nu är jag övertygad om att det kan hända! 10 år är lång tid, det känns som om vi känner varandra utan och innan och vet precis hur den andra ska reagera på saker och ting. Jag kan vara helt mig själv tillsammans med Patrik och det finns ingen som skulle stötta mig och älska mig som han gör- trots alla mina brister. Han är helt enkelt min perfekta man!
 
För att fira våra tio år tillsammans bestämde vi oss för att unna oss ett avbrott i vardagen. Så vi åkte till Brösarps Gästgifvaregård för övernattning och tre-rätters middag på kvällen.
 
 
Det är ett jättemysigt ställe som har behållt den gamla gästgifvaregårds-stilen. Inte den senaste designen direkt! Men det är rent, frächt och mycket trevlig personal. En lagom, lugn och behaglig stämning precis som vi behövde just nu!
 
På kvällen blev det en supergod middag. Det var egentligen en färdigbestämd meny som vi skulle äta från. Men ska jag vara helt ärlig var det ingenting på den menyn som någon av oss (särskilt inte jag som är vansinnigt kräsen) kunde tänka oss att äta. Personalen var snäll och lät oss välja något annat från den vanliga menyn istället. Så det blev maten ni kan se på bilden nedan!
 
 
"Mätta & tretta" slängde vi oss i sängen på rummet och slötittade på TV och snackade en massa skit
resten av kvällen.
Är det något som är negativt Med Brösarps Gästgifveri så är det faktiskt de små rummen. Det fanns liksom plats till en säng och två sängbord, men sedan var det fullt! Förvisso behöver man inte mer, men det kändes lite pyttigt. Badrummet var nyrenoverat och nästan lika stort som hela sovrummet så det kompenserade det hela lite! Dessutom var det golvvärme och varmt & gott i badrummet och ganska kallt i sovrummet. Funderade en stund på att ta mitt täcke och min kudde och sova på golvet i badrummet- men efter stränga order lät jag bli!
 
Jag har problem att sova i vanliga fall och det blir alltid ännu värre när jag ska sova borta. Jag hade laddat upp med sömntabletter och en bra bok. Till min stora förvåning somnade jag hur gott som helst! Dock vaknade jag tidigt och hade hemsk huvudvärk och illamående. Blir så trött ibland på att man inte kan göra något utan att denna förbannade migrän skall göra sig påminnd. Samtidigt tänkte jag- "Nej, detta ska inte migränen förstöra!" Så jag stoppade i mig mina mediciner och kröp ner i sängen igen en timme. 
 
 
Efter en timmes extra vila kände jag mig på gång igen och det var bara att packa ihop sina saker och ge sig ut i det skånska vinterlandskapet för hemfärd. Det tråkiga är bara att blir helt lamslaget så fort det kommer två snöflingor. Det går varken tåg, bussar eller annat. Jag menar, herregud, det kommer ju snö varje år, det kan inte vara någon överraskning att det skulle komma 2014 också?! Lite beredskap kanske inte hade skadat på vissa håll. Vad gäller snöröjningen av vägarna blir det alltså ingen guldstjärna idag!
Jag tillhör den lilla skara som älskar när det kommer snö! Det blir så ljust och härligt. Snötäcket lägger som en isolerande matta över allting och alla ljud blir så dova och härliga. Det finns inget bättre än en vinterdag med knarrande snö under skorna, hög luft och stora snöflingor som faller från himlen!
Men som helhet blev det en perfekt utflykt med perfekt väder i mina mått mätt!
 
 
Efter ett härligt avbrott i vardagen är det nu dags för ett annat projekt! Den årliga "semesterveckan" för mig i Svarte! Dags att börja packa ;)