00:33:00
En härlig lördag!
Idag har det varit en riktigt härlig dag! Jag har för första dagen på länge mått bra och inte känt mig febrig alls. Det har inte varit för varmt ute heller, jag har kunnat vara ute utan att hålla på att bli en stor pöl av svett ; )
I förmiddags var jag och mannen en tur i stan och uträttade lite ärenden inför midsommarafton. Min käre make fyller ju 45 år inom kort och det ska vi fira på midsommarafton!
Jag har lovat att han ska få en fin personlig födelsedagstårta som jag själv ska knåpa ihop. Det enda önskemålet han har är att temat är gult och blått - klassisk midsommar och svenskt! Jag har kommit på smaker på fyllning och bottnar som är precis i Patriks smak. Jag vet dessutom ungefär hur jag VILL att den ska se ut, sen får vi se hur det blir i verkligheten!

Ikväll blev det en god trerättersmiddag. Inget speciellt sådär, men efterrätten måste jag verkligen rekommendera. Jag gillar inte alltför sötsliskiga desserter, denna var alldeles sådär lagom söt efter maten. Blandningen mellan hallon och karamell var helt perfekt!
Här kommer receptet för er som vill testa;
Ingredienser 4 portioner
1½ blad gelatin
3 dl grädde
1-2 krm vaniljpulver
2 krm salt (tyckte nog det räckte med 1 krm)
1 dl socker
1 msk vatten
Färska hallon till servering
Så här gör du:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten
Koka upp grädde, vaniljpulver och salt. Ställ sedan åt sidan.
Smält socker och vatten i en panna, (rör inte runt i pannan för då blir det sockerkristaller i karamellen) koka tills karamellen fått gyllenbrun färg. Häll sedan grädden försiktigt under omrörning ner i karamellen. Sjud tills allt blandat sig. Krama ur gelatinet och rör ner i karamellgrädden, rör tills gelatinet löst sig. Låt svalna något.
Häll sedan i önskade formar, och ställ i kylen minst 2-3 timmar. Dekorera och servera med hallon!
Hoppas ni gillar det!
