Leva Med Migrän

2014-04-30
23:06:00

Nu är det vår!

 
Äntligen är de vår! Eller, ja... Jag vet inte vad jag ska tycka. Jag gillar ju våren, allt blir grönt, ljust och härligt. Men tyvärr innebär förändring i årstiden och temperaturen också att jag kommer att må "spunk" ett tag.
 
Varje gång årstiden och därmed temperaturen och ljuset förändras så protesterar min kropp. De senaste dagarna har jag mått illa, varit jättetrött och haft sådär "vardagsont" i huvudet hela tiden. Det känns som förkänningar till ett rejält migränanfall, men det blir liksom inget av det - ännu i alla fall. Det brukar hålla på såhär en till två veckor för att sedan avslutas med ett ordentligt migränanfall. Ingenting hjälper just nu, särskilt inte mina mediciner, så det är bara att härda ut tills hela cirkusen är över. Jag vet att det blir så här varje gång årstiderna förändras, men jag blir inte mindre irriterad på min kropp för det! Varför kan inte min migränhjärna bara lugna ner sig och sluta bråka med mig?!
 
Nåja, jag har i alla fall fått fixat lite fint på balkongen med nya blommor i härliga färger. Knallrosa ranunkler, ljuvligt doftande fjärilslavendel på stam och massor med vit kantlobelia till det. Jag blev riktigt nöjd med det somriga och färgglada reslutatet. De enda som inte verkar helt nöjda är katterna. Jag ertappade Tea mitt i den största krukan idag då hon var i full färd med att "titta" på fjärilslavendeln en aning för närgånget. Som allt annat nytt ska blommorna också inspekteras och förhoppningsvis godkännas av de små kattflickorna!
 
Något vidare Valborgsfirande har det inte blivit här. Dock har jag, dagen till ära, lyckats få i mig (nästan) en hel korv i bröd. Ni som känner mig vet att just korv i bröd är något jag INTE äter utan att protestera som en obstinat 3-åring vanliga fall. Men mannen tycker att korv i bröd hör till Valborg, så vad gör man inte...?!?
 
Jag är trots allt glad att våren är här! Bort med det grådaskiga, regniga och blåsiga och in med det nya fräscha, färgglada och ljusa! Jag vet ju att min kropp ger med sig så småningom och då kan jag också njuta av våren till fullo!
Trevlig Valborg på er!